Ђорђевић у Москви o искуствима заштите на раду 

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Зораном Ђорђевићем, присуствовала је сајму “Безбедност и заштита рада - 2018” и Међународном форуму за безбедност и заштиту на раду који се одржава у Москви од 11. до 14 децембра.

Српска делегација учествовала је на позив министра за рад и социјална питања Русије Максима Топилина.

"Република Србија и Руска Федерација гаје традиционално добре односе који су додатно учвршћени пријатељством председника Александра Вучића и председника Владимира Путина. Са задовољством сам се одазвао на позив министра Топилина, са којим имам веома добру сарадњу. Ово је веома значајна тема, којој велику пажњу посвећују наша земља, а у којој можемо разменити драгоцена искуства ради унапређивања положаја радника", рекао је Ђорђевић, саопштило је ресорно министарство.

Током дводневне посете Москви министар Ђорђевић учествовао је и на Међународном конгресу који је био посвећен питањима снижавања трауматизма радника у производњи, као и разматрању Концепције "Нултог трауматизма".

Ђорђевић је овом приликом говорио на тему "Конфесија младих" и осврнуо се на значај укључивања младих људи у систем безбедности и здравља на раду.

"Република Србија посебну пажњу посвећује бризи о радницима и њиховој заштити на раду. Министарство на чијем сам челу озбиљно се бори против сиве економије, спречавању рада на црно и омогућавању достојанственог рада свих грађана, смањењу повреда на раду, спровођењу превенције", рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, инспектори рада свакодневно врше појачане ванредне инспекцијске надзоре како би се отклониле све неправилности у раду.

"Бележимо значајне резултате када је ова област у питању. На сајту министарства сваког петка објављујемо ажуриране спискове послодаваца код којих су затечени радници на црно или су утврђене неке од неправилности. Заштићени радници и задовољни послодавци су циљ коме тежимо и нећемо никоме дозволити да неовлашћено ускраћује другима права која им припадају", закључио је између осталог Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се