Вантелесном оплодњом у Ваљеву рођено 347 беба

Центар за вантелесну оплодњу у Ваљевској болници успешно ради већ шест година. Рођено је 347 беба, неке од њих живе и ван граница Србије. Ове године свет је угледала и прва беба из замрзнутих јајних ћелија, нове методе коју примењују у Ваљеву.

Од 347 беба рођених у Центру за вантелесну оплодњу у Ваљевској болници, 188 је дечака, а 159 девојчица.

"Након две хируршке интервенције ми смо се обратили Центру и на нашу велику радост већ после првог покушаја смо постали родитељи Илије и Јанка", наводи Милица Марић.

Ваљевске бебе из епрувете живе и ван Србије – у Америци, Аустралији, Италији, Швајцарској и Словенији.

За шест година није било листе чекања. Изванредни резултати постигнути су посебним залагањем стручног тима који прати најсавременија достигнућа у овој области медицине и иде у корак са светом.

"Поред ових стандардних метода које смо примењивали ових година, ми смо прошле године увели нову методу замрзавања јајних ћелија. Остварене су прве трудноће настале на овај начин и рођена нам је прва беба која је настала овом техником у јулу ове године", објашњава доктор Бранко Будимировић, шеф стручног тима.

Удружење грађана "Да се нови живот рађа" све године подржавало је ваљевски Центар за вантелесну оплодњу прикупљањем средстава од појединаца и привреде за набавку опреме и средстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво