Можда нису млади, али им не мањка предузимљивости

Када се говори о предузетништву, обично су млади у центру пажње. Под паролом "Могу, дођи да видиш", старији суграђани представили су свој рад. Међу њима су и они који од свог заната живе.

Много ципела је прошло кроз његове руке, а неке су завршиле чак у Италији, центру моде. У његово време занат се, каже, крао од деде и оца.

Модни креатор и обућар Василије Милосављевић истиче да се занат некада другачије учио.

Мораш да будеш четири године шегрт, четири године калфа, па четири године радник, па после да полажеш мајсторски испит, напомиње Милосављевић.

Обрадом дрвета се бави дуго, а своју вештину претворио је у дечију радост - играчке од природних материјала.

"Деца су одушевљена. Чак спавају са мојим играчкама", каже творац играчака Љубo Репић.

Да се људи често везују за ствари, показује необичан занат Београђанке која се бави поправком старих кишобрана.

Татјана Живковић која поправља кишобране каже да има кишобране старе 50, 90 и 100 година. "Два кишобрана имају око 100 година и донели су их да се пресвуче платно, тако да њих можете да користите и данас", додаје Живковићева.

Своје слободно време које има на претек од када је у пензији, претворила је у медењаке са новогодишњим мотивима. Реклама јој је препорука "од уста до уста".

"Неки су већ почели одвајати и слагати шта желе купити, међутим ја сам то све већ продала, па сада само излажем. Може се зарадити", наводи Мирјана Шолаја Вукобратовић.

Кажу да на младима свет остаје, а старији нам поручују – Могу, дођи да видиш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи