Милан Јовановић: Сада сам бескућник

Новинар портала "Жиг Инфо" Милан Јовановић рекао је да га је полицијска управа за град Београд обавестила да су нападачи на његову кућу забележени на снимцима безбедносних камера из околних кућа.

Јовановић је то рекао током данашње конференције за новинаре у просторијама Покрета слободних грађана, а на којој се појавио заједно са лидером Покрета слободних грађана Сашом Јанковићем.

Како каже, претње су упућиване и њему и главном и одговорном уреднику портала Жиг инфо Жељку Маторчевићу још прошле године, о чему су, каже, обавестили полицију.

Тврди да иза претњи стоји председник општине Гроцка, јер је писао о злоупотребама општинске управе.

"Све материјалне доказе о крађама поднели смо Министарству правде, Министарству унутрашњих послова, Одељењу за организовани криминал, Агенцији за борбу против корупције, али до сада ништа није учињено", рекао је Јовановић и додао да је сада бескућник.

Претходно је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да је напад на кућу новинара Милана Јовановића за наоштрију осуду и да полиција и тужилаштво морају наћи починиоца.

СИНОС тражи да се помогне Јовановићу

Синдикат новинара Србије (СИНОС) апеловао је на Владу Србије да помогне у збрињавању Милана Јовановића.

СИНОС је истовремено затражио од надлежних органа да хитно утврде и објаве ко стоји иза бруталног напада.

"На медијској сцени – непоштовање новинарског кодекса у извештавању, али и претње колегама и сексистичке увреде упућене новинаркама – показују да су се ствари отргле контроли", наводи се у саопштењу СИНОС-а, које је потписала председница Драгана Чабаркапа.

СИНОС је, такође, апеловао и на сва новинарска и медијска удружења и синдикате да се договоре око кључних питања везаних за безбедност новинара и медијских радника, њихов лични и професионални интегритет и радна права.

"Само уједињени можемо да уведемо ред у медијску делатност и престанемо да будемо плен било које власти", наводи се у саопштењу.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 14. дец 2018, 10:43)
Sloba [нерегистровани]

Komentar

Pitam se, postoje li državni organi koji će preduzeti nešto u zbrinjavanju ovog čoveka? Kako je moguće da banda spali čoveku kuću, ustvari izvrši pokušaj ubistva, on i supruga budu privremeno primljeni u bolnicu pa isterani na ulicu. Zima je. Gde je centar za socijalno zbrinjavanje, gde su zdravstveni organi, ima li ovaj bolestan par terapiju? ko će sanirati i ukloniti zgarište? Oseća li država odgovornost, jer je bila alarmirana, a ništa nije učinjeno? Neobjašnjivo.

(четвртак, 13. дец 2018, 15:20)
anonymous [нерегистровани]

Svi znaju

Niko nista ne preduzima. Sve receno.