Вежба "инаугурисала" нове ватрогасце

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је у Београду ватрогасној вежби, којом је представљена трећа класа од 57 нових ватрогасаца који су прошли основну обуку.

Вежба је одржана на полигону ватрогасне бригаде у улици Мије Ковачевића.

Нови ватрогасци су пред министром Стефановићем извели вежбу гашења пожара на крову спасавањем људи, затим интервенцију у случају цурења амонијака из возила, гашење пожара услед судара два аутомобила, као и извлачење повређених особа из рушевина.

Обуку је успешно завршило 57 полазника који су остварили најбоље резултате у селекцији од укупно 380 кандидата, пријављених на другом конкурсу за упис полазника на основну обуку.

Конкурс је расписан за попуну у 10 ватрогасно-спасилачких јединица на територији Београда.

Стефановић: Запослићемо 300 ватрогасаца у 2019.

Министар Стефановић је најавио да ће у 2019. години бити примљено 300 нових ватрогасаца.

Поручио је и да ће бити настављено опремање ватрогасно-спасилачких јединица и да ће у наредне две године бити испоручена нова возила.

"У новој 2019/20. години, возила која су већ плаћена биће испоручена ватрогасно-спасилачким јединицама, 14 возила већ је стигло, а остала возила ће стизати сукцесивно. Како се израде, тако стижу", рекао је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара