Крај за дивље прелазе, возачи под будним оком камера

Возаче ће на ауто-путу Београд-Ниш на пролеће снимати 56 камера на 14 локација у оба смера, и то на деоницама од свега шест километара до 32 километра.

У "Путевима Србије" кажу да ће од пролећа бити постављено још информационих дисплеја, али и систем за прекидање програма радио станица у случају опасности. Нове инвестиције су усмерене на безбедност саобраћаја, нарочито на избегавање ланчаних судара у лошим временским условима.

Планира се постављање укупно 56 камера на 14 такозваних портала или носача у оба смера. На сваком порталу биће по две камере, које ће снимати саобраћај у све три траке.

У смеру од Београда ка Нишу камере ће бити испред наплатне станице "Београд" у Врчину, затим након 10 километара испред наплатне станице "Мали Пожаревац", па после седам километара испред Умчара и тако на још 11 локација.

Тиме ће се избећи да возачи возе недозвољеном брзином па после тога одмором на бензинским станицама обезбеде пролазно време које се уклапа у пропис.

"Камере ће са 100 одсто сигурности бележити регистарске бројеве до 250 километара на час. Ми ћемо бити у могућности и преко те брзине да евидентирамо податке о прекорачењу, али ипак не са 100 одсто сигурношћу. Брзине од 250 километара на ауто-путу, сложићете се да су ипак скоро немогуће", рекао је Дарко Савић из "Путева Србије".  

Поред камера, претовар камиона и казна за њега биће онемогућена специјалним сензорима у асфалту где ће свако теретно возило бити премерено и означено у покрету тако да ће се казне за претовар без одласка на вагу одмах наплаћивати.

Савић је рекао да ће наше ауто-путеве обогатити, са још портала за информисање. "Радимо комплетан систем за обавештавање путем радио-станица i пријемника у возилу", наводи Савић. 

Целовити видео-надзор поред безбедности сабраћаја даће пун увид у све дивље пролазе које превозници сада користе да би избегли плаћање путарине. Такође путем надзора пратиће све нелегалне активности шлеп-служби.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи