Трстеник, борба за свако радно место

Америчка "Амфенол аутомативе корпорација", један од водећих глобалних произвођача електронских и оптичких конектора и кабловских система, од августа послује и у нашој земљи. У индустријској зони у Трстенику, на 7.000 метара квадратних покренула је производњу каблова у ауто-индустрији.

Званичном отварању фабрике, која након вишедеценијског ишчекивања, представља прву инострану такву инвестицију у овом граду, присуствоваће председник Александар Вучић.

Некада препознатљива по Првој петолетки, индустријском гиганту који је у време највећег просперитета запошљавао 17.000 људи, Општина Трстеник се годинама суочава са проблемом незапослености.

На евиденцији Националне службе запошљавања је близу 4.400 лица . У потрези за послом много се младих иселило. Отуда у граду на Западној Морави сваку нову инвестицију виде као шансу за оживљавање читавог краја.

У обезбеђивање и опремање нове индустријске зоне Општина Трстеник инвестирала је 125 милиона динара. Ефикасност локалне управе која је за само шест месеци створила услове за покретање производње определила је инвеститоре из Америке да фабрику отворе у Трстенику .

"Амфенол тренутно упошљава 130 радника, а план је да са проширењем производње, наредне године, у њему до посла дође још 1.000 људи. За општину која је између два пописа остала без 7.000 становника, отварање сваког новог радног места је од изузетног значаја."

Председник Општине Трстеник Александар Ћирић рекао је да је за њих у Трстенику то животно питање.

"То је један нови живот , опстанак хиљаде наших породица, а уједно то је и сигуран знак да ћемо наставити да напредујемо као општина и да стално подижемо стандарде. Производња је на крају и кренула, а како нам инвеститори кажу они имају у плану да је шире и тако им је задатак да сваке године за 20 одсто увећавају своју производњу, а самим тим и број радника", навео је Ћирић.

Нова радна места најављују и у четири фабрике Прве петолетке које су у протекле три године , уз помоћ државе, значајно поправиле пословање, редовно измирују све своје обавезе, што је омогућило да Општина Трстеник након много година забележи суфицит у буџету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи