"Хемофарм" донирао кревете интензивној нези Ургентног центра

Компанија "Хемофарм" донирала је 20 медицинских кревета Ургентном центру Клиничког центра Србије у вредности од 4,6 милиона динара, који ће бити коришћени у јединици интензивне неге Ургентног центра.

Директор Ургентног центра Марко Ерцеговац навео је у изјави новинарима да је "Хемофарм" компанија показала висок степен одговорности у партнерству са Министарством здравља и здравственим установама у Србији.

"Наш циљ је побољшавање услова лечења свих наших пацијената. Најкритичнији и најтежи пацијенти у Србији се налазе у Ургентном центру, а Хемофарм је препознао наш труд и циљ и заједно са нама је наставио добру партнерску сарадњу", казао је Ерцеговац.

Навео је да "Хемофарм" већ другу годину донира по 20 кревета, са циљем да побољша услове за лечење најтежих пацијената интензивних нега. 

Генерални директор "Хемофарма" и потпредседник "Штада групе" Роналд Зелигер истакао је да је велико задовољство сарађивати са Ургентним центром, али да је та сарадња и више од тога, односно да је то обавеза сваког људског бића.

"Потпуно је јасно да нам је потребна добра опрема како би доктори могли да пруже најбољу негу пацијентима. Ово партнерство ће се наставити и не траје само две године, већ је почело и раније", казао је Зелигер. 

Каже да су ове и прошле године донирали по шест милиона динара Клиничком центру, што представља највећи њихових донација које су дали клиничким центрима и здравственим установама у Србији, у износу од 25 милиона годишње.

"Мислим да није баш најбоље наглашавати помоћ у финансијском смислу, јер посебна је обавеза и част сарађивати са здравственим установама и надам се да ће ово бити добар пример и другим компанијама у Србији да помогну здравственим установама", навео је Зелигер.

Укупна помоћ "Хемофарма" здравтсвеним установама у Србији у роби и лековима само у овој години износи 24 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво