Нова зграда Прихватилишта за децу до 25. фебруара 2019.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је радове на реконструкцији и адаптацији објекта у улици Живка Давидовића, на Звездари, у коме ће се налазити Прихватилиште за децу. Истакао да је врло задовољан како радови теку, те да би комплетан посао требало да буде завршен до 25. фебруара следеће године.

Подсетио је да услуге Прихватилишта користе деца која су злостављана, без родитељског старања или су предмет трговине људима и додао да им је нова зграда неопходна јер се тренутно налазе у недовољно адекватном простору.

"Простор у којем се деца тренутно налазе није адекватан и заузима површину од свега 250 квадратних метара, док ће овде на располагању имати 1.700 квадратних метара. Капацитет нове зграде Прихватилишта биће знатно већи, деца ће моћи да се задрже најдуже шест месеци, након чега ће бити упућивана у хранитељске породице или на друго место са обезбеђеним условима за њихов боравак", рекао је Радојичић.

Поручио је да је веома важно да као друштво бринемо о тој групи деце јер им је помоћ неопходна.

"У разговору са директорком сазнао сам да је једна од новогодишњих жеља деце која се тренутно налазе у Прихватилишту управо добијање адекватнијих услова који их овде очекују", рекао је Радојичић и додао да је од почетка свог мандата желело да се овај пројекат реализује што пре.

Вредност инвестиције је 120 милиона динара, а осим већег капацитета за пријем деце нова зграда Прихватилишта ће имати боље услове за кориснике, дневни боравак, едукативне радионице, собу за безбедно испољавање беса, сензорну собу, просторије за игру, кабинет за информатику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи