Центру за децу са посебним потребама на КиМ потребна помоћ

У Северној Косовској Митровици има 125 породица са децом са посебним потребама. Директорка центра каже да код њих све више долазе и родитељи са децом из јужног дела Косовске Митровице и из удаљених српских енклава, јер је тај центар једини такве врсте на северу Косова и Метохије.

Запослени у центру раде са малишанима али и родитељима који често и не знају како да помогну својој деци да превазиђу здравствене проблеме.

"Већ након неколико дана боравка у центру, родитељи уочавају напредак у понашању и социјализацији деце на чему су посебно захвални", каже Луција Станковић, мајка детета са посебним потребама.

Друга мајка, Тамара Недељковић, захвалила се удружењу јер је, како каже, увек ту – у сваком тренутку, шта год да затреба.

Центар нема довољно средстава за нормалан рад нити има подршку локалне средине, тврди директорка која је и сама мајка детета са посебним потребама.

"Овај простор је јако мали. Ми просто апелујемо на то да нам дају простор јер заиста 125 деце и 125 породица је јако тешко примити у овом простору. Ми се некако боримо, али не знамо до кад и како. Треба нам подршка", рекла је Ивана Ракић, директорка центра и председница удружења родитеља деце са посебним потребама.

Прва хуманитарна помоћ која је стигла на север Косова и Метохије од увођења такси на робу из централне Србије уручена је овом центру.

Помоћ је прикупио Покрет жена Покрета социјалиста чије чланице су обишле ову установу и упознале се са њеним радом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво