Михајловићева: Уз Звезду, свима нам је место у лиги бораца

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић најавила је да Србија овогодишњу светску кампању против родно заснованог насиља завршава са стадиона Црвене звезде, са утакмице Лиге шампиона, поруком "Стоп насиљу над женама".

Жеља је, како наводи у саопштењу за медије, да се десетине хиљада навијача на Маракани, али и више милиона телевизијских гледалаца у Србији, Европи и свету "заједно са нама укључи у ту борбу, јер само уједињени можемо да решавамо овај огроман проблем сваког друштва".

"Сјајно је што смо ове године кроз Лигу шампиона из Србије могли да пошаљемо поруку Европи и свету да је насиље над женама недопустиво. Позивам вас све да се укључите у борбу против ове пошасти, јер насиље није приватна ствар – те жене су нечије мајке, баке, сестре, ћерке. И можда не играмо сви у Лиги шампиона, али сви можемо да будемо у тиму одговорних грађана и грађанки, бораца за равноправно и ненасилно друштво", рекла је Михајловићева.

Кампању Координационог тела за родну равноправност и Фудбалског клуба Црвена звезда подржала је и Агенција Уједнињених нација за родну равноправност и оснаживање жена.

"Фудбалске утакмице, а посебно овако престижна такмичења са више милиона гледалаца, сјајна су прилика да пошаљемо једну овако важну поруку. Посебно смо захвални Црвеној звезди, која је препознала важност хитне и заједничке акције против насиља према женама. Волели бисмо да се и остали клубови прикључе и да се транспаренти 'Стоп насиљу над женама' прошире по свим стадионима и такмичењима на свету, баш као и глобални покрет #МеТоо (И ја такође)", рекла је Милана Рикановић, шефица канцеларије УН Вомен у Србији.

Фудбалски клуб Црвена звезда први се прикључио друштвено одговорној кампањи против насиља над женама.

"Желимо јасно да ставимо до знања да је насиље над женама неприхватљиво и да се не сме толерисати. Координационо тело за родну равноправност чини велике напоре да се тај проблем сузбије и Црвена звезда помаже у томе", изјавио је председник клуба Светозар Мијаиловић.

На утакмици Лиге шампиона против Пари Сен Жермена, 11. децембра у Београду, на источној трибини стадиона "Рајко Митић" биће постављен транспарент "Стоп насиљу над женама", дуг 17 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара