Дипломате у хуманитарној Божићној мисији

На Београдском сајму и ове године је организован традиционални добротворни Божићни базар "Замислите шта можемо да урадимо заједно".

Заједно пре свега можемо да се разумемо, да уживамо у укусним јелима и посластицама, и тако обиђемо свет, каже Марина Бриљова, супруга амбасадора Белорусије.

"Толико смо били успешни, можете да видите штанд, све смо продали. Више смо нудили, давали као поклон,  пошто је ово добротворна акција и мислимо да помажемо што више деце, давали смо ове бомбоне као поклончиће", каже Бриљова.

Балоруски сок од брезе и палачинке од ренданог кромпира, баш као и бразилска кафа и слаткиши са свих меридијана нису оставили равнодушним ни Београђане али ни све оне који су наши суграђани неко време.

"Ми смо донели кафу из Bразила, нашу ракију и наш воћни сируп који се много свидео српским људима", каже аташе у амбасади Бразила Сандра Дос Сантос.

"Продали смо сва наша популарна јела и веома смо захвални Београђанима не само на томе што су им се допали наши производи већ и на томе што смо имали прилику да промовишемо своју културу", наглашава отправник послова у амбасади Пакистана Модасар Чаудри.

Исту могућност ове године искористило је 30 амбасада.

"Многе земље и амбасаде су решиле дса нам дају уместо штанда прилог за лутрију. Лутрија је била врло узбудљива и биле су неке луксузне, лепе награде", каже председница Међународног клуба жена и супруга амбасадора Шведске Милица Лундин.

Сва прикупљена средстава са 17. Божићног базара намењена су пројектима који се баве очувањем културног наслеђа и традиционалне културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи