Викенд туре по Косанчићевом венцу

Децембар је месец даривања. Туристичка организација Београда и водичи организују овог викенда туре по Косанчићевом венцу, а добровољни прилог туриста иде за децу којој живот није баш наклоњен.

Београд је једна велика тајна чак и за саме Београђане. Кроз лавиринт београдских тајни најлепше је заћи у друштву водича. Поред историјских прича, ту су и анегдоте које се туристима нарочито допадају.

"Мени је омиљена она из историје ваздухопловства да је извесни калфа Манојло покушао да скочи са Саборне цркве са неком скаламеријом, неким крилима, налик шишмишевима 1841. године. Срећа те су га пандури видели и спустили га одозго, али ето то је остало забележено као званично први летачки покушај у Београду, справом тежом од ваздуха", каже Зоран Николић, новинар и туристички водич.

Туристи кажу да воле Београд и Скадарлију, да шире своја знања о српској престоници.  

Косанчићев венац је изузетна амбијентална целина наше престонице. После две године овог пролећа је завршена реконструкција. Замењена је подземна инсталација, пресложена стара калдрма, обновљене су фасаде, уређени тротоари, постављена расвета.

"Имам позитивну трему од почетка ове туре, али нисам само фокусиран на квалиет свог вођења, колико на то што бих желео да људи на крају оставе што више новца који ћемо искористити у хуманитарне сврхе, за децу из свратишта у Крфској и за онкологију и радиологију, тако да мислим да ће бити интересантно и Београђанима и гостима Београда", каже Жељко Петровић, туристички водич.

Долазили смо на Косанчићев венац летос због многих културно-забавних програма, али лепо је по кишовитом времену. Киша даје Косанчићевом венцу још један слој фине патине. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво