Пронађена авио-бомба у Сави, нема опасности

Рониоци су у Београду пронашли авио-бомбу у Сави, у близини Старог моста, а заменик градоначелника Горан Весић каже да ће она бити уклоњена и да нема опасности за грађане.

Бомба је пронађена на дубини од седам метара, на око два метра од другог стуба трамвајског моста, док су рониоци претраживали дно реке, у оквиру једне од припремних фаза за изградњу новог моста, на истом месту.

"Бомба ће бити уклоњена и нема опасности за грађане, а ми ћемо испитати комплетно ово тло и на тај начин ћемо обезбедити да нови савски мост буде изгађен на стабином тлу", рекао је Весић.

Београд је бомбардован више пута током 20. века и претпотставља се да пронађена неексеплодидарна бомба потиче из Другог светског рата.

О проналаску бомбе полицију су обавестили из фирме ПМЦ Инжењеринг, која је ангажована за испитивање дна реке у функцији изгадње новог моста преко Саве.

Бомба је пронађена на позицији предвиђеној за стуб новог моста.

Авиобомбу у реци Сави обезбеђују припадници речне полиције и роници ће је извадити чим то метеоролошки услови дозволе, а затим ће контрадиверзиона екипа да је прегледа и однесе на уништење.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Беогада завршава пројекат изградње новог савског моста који треба да почне да се гради следеће године, након постојећи дотрајали мост буде измештен на позицију између Новог Београда и Аде Циганлије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара