Сафари ауто-путем кроз Грделичку клисуру

Од Грделице до Владичиног Хана, на деоници Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, одржан је својеврсни "новинарски сафари" у оквиру којег је 13 медијских екипа обишло читаву трасу ауто-пута од 26 километара.

Медијске екипе су, заједно са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и директором "Коридора Србије" Зораном Бабићем, имали прилике да виде тунеле Предејане и Манајле, мостове Врла и Џемин до, Момин камен, петље Предејане и Владичин Хан.

Зорана Михајловић је након сафарија, обраћајући се медијским екипама, навела да су управо они први возачи који су прошли ауто-путем кроз Грделичку клисуру, чија се изградња завршава.

"Прошле године није било ниједног метра асфалта у Грделичкој клисури, а до 2014. године градња на овом делу Коридора није ни започета. Данас имамо још неколико критичних тачака на којима се ради даноноћно како би безбедан и модеран ауто-пут што пре био пуштен у саобраћај", рекла је Михајловићева.

Додала је да је данас највећи део ауто-пута кроз Грделичку клисуру завршен, да је изградња при крају и поновила да је од тога да пут буде пуштен у саобраћај до краја рока, много важније да све буде безбедно.

Михајловићева је казала да се током седам дана проведених са кабинетом Министарства у Грделичкој клисури уверила у то да се ради даноноћно и да сви извођачи дају све од себе да се посао заврши. 

"Чињеница је да се ради све време и да брже од тога не може. Најважније је да ауто-пут буде безбедан и док сваки метар пута не буде у потпуности безбедан нећемо га пуштати. Извођачима поручујем да то што се враћамо у Београд за викенд не значи да се врло брзо нећемо видети поново", казала је Михајловићева.

Зоран Бабић је казао да је пре две године Грделичку клисуру красила природна лепота, а да је данас красе, поред природне лепоте и модеран ауто-пут, са мостовима, две петље, два тунела. 

"Ушли смо у последњих 1,5 одсто свих радова и томе смо потпуно посвећени", рекао је Бабић.

Захвалио је Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на тимском раду, који није изостајао ни у тренуцима када је било великих изазова, као и председнику Србије Александру Вучићу, који је на свакодневном нивоу био заинтересован за радове и пружао подршку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво