Ружић: Бела куга највећи изазов Владе

Министар за државну управу и локалну самоуправу, Бранко Ружић, обишао је у Трстенику завршне радове у вртићу "Бисер", који су финансирани из буџета Фонда за локал.

Вредност инвестиције је 5,5 милиона динара, а тим средствима је саниран кров установе. Ружић је рекао да је бела куга највећи изазов Владе и да је проблем лоциран широм Србије.

"Разговарали смо и о будућим пројектима и о Фонду за локал који ће са 320 милиона бити увећан на 420 милиона, а план је да 2019. године буџет за те намене буде 490 милиона динара. Два објекта за децу на подручју Трстеника смо лоцирали, уложићемо у њих и радује информација и да ће један одређени број жена добити посао", рекао је Ружић.

Александар Ћирић, председник општине Трстеник рекао је да га радује што је Министарство за државну управу и локалну самоуправу подржало пројекат обнове кровне конструкције на објекту Предшколске установе "Бисер", и што више кров неће прокишњавати.

"Искористили смо прилику да попричамо и пројектима за следећу годину, и издвојили одређене приоритете, и то баш овакве врсте. Познато је да Трстеник има пробелем са опадањем наталитета и да због тога желимо да улажемо у предшколске установе. Зато ћемо и даље улагати у такве објекте како створили добре услове за нашу најмлађу популацију", рекао је Ћирић.

"Најдражи су ми пројекти чији су корисници деца"

Ружић који је, посетио "Бисер" поводом Дана вртића, рекао је да су му најдражи ми пројекти чији су корисници деца.

Навео да је ресорно министарство обезбедило 4,7 милиона динара за поправку крова како би се створили услови за боравак 286 деце и рад 24 васпитача.

У оквиру Фонда за локал ресорно министарство је ове године пружило подршку за 59 општина и градова.

"Ми смо тај фонд већ увећали 30 пута у односу на претходну годину, а за следећу ће средства бити већа чак 52 одсто", рекао је министар те подсетио да је важно да се фонд увећава из године у године, јер су, како је рекао, општине ове године исказале потребе седам пута веће но што су то била расположива средства.

Министар је у Трстенику посетио и општинску управу како би стекао увид у њихов рад и обезбеђивање квалитета услуга које пружају грађанима.

"Драго ми је да општинска управа користити механизме, као што је еЗУП, који обезбеђује лакшу комуникацију између органа, не тражећи од грађана податке које управа већ поседује", рекао је Ружић и подсетио је да је управа уместо грађана документа разменила до сада 800.000 пута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво