Новинарска удружења осудила изјаву Радомира Николића

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) најоштрије су протестовали због увреда које је новинарима упутио градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

У заједничком саопштењу НУНС и НДНВ захтевају од Николића да се јавно извини крагујевачким новинарима и да се као јавни функционер према свим медијима понаша у складу са међународним и домаћим стандардима и нормама.

"Уколико то извињење изостане Радомир Николић ће показати да је недостојан функције коју обавља", навела су удружења и позвала надлежне инспекцијске органе да преиспитају
трошење буџетског новца у Крагујевцу.

Према писању крагујевачких медија, Николић добровољно говори само за ТВ Крагујевац која је одавно у незаконитом правном статусу. Он је недавно у емисији тог медија која је трајала приближно сат и 45 минута изрекао низ тешких увреда на рачун "неких медија" чије је новинаре назвао "жетон новинарима", пише у саопштењу.

Николић је рекао да су то "назови новинари који очекују да им дате по неки динар, како би о вама писали лепо", те да му "не пада на памет да неком даје паре".

НУНС и НДНВ подсетили су да је Крагујевац једини град у Србији који четврту годину за редом расписује јавни конкурс за суфинансирање јавног интереса у медијима, кршећи тако
Закон о јавном информисању и медијима без икаквих последица.

С друге стране, Крагујевац је, према писању медија, новцем грађана намењеним предшколским установама и школама у току 2017. године намирио све дугове бившег власника Радио-
телевизије Крагујевац који су премашили 150 милиона динара, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво