Представљање српских старт-апова у САД

Привредна комора Србије и компанија "Истхаб елелси" покренули су пројекат са циљем да српске ИТ старт-апове представе у пет градова Сједињених Америчких Држава.

Српским компанијама биће плаћене авионске карте, канцеларије, мониторинг и двонедељни стручни програм у Америчким градовима: Мајамију, Њујорку, Детроиту, Фениксу и Ралију. За први избор пријавило се више од стотину њих, а добили су по три минута за представљање својих производа.

"Ово је стварно феноменална ствар да се успостави конекција ка потенцијалним клијентима и инвеститорима у Америци, јер између осталог и нама је једно од кључних тржишта на којем желимо да наступамо, Америчко тржиште", каже Петар Пејић, из "Фјучер" ИТ старт-апа.

"Оно што ми радимо као фирма, јесте онлајн платформа која омогућава људима да делегирају неке једнократне кућне послове од чишћења, пеглања... Значи ви дођете на платформу, изаберете пакет који вам одговара и ту се пријаве људи који то могу да ураде за ваш новац", наводи Драгана Јовчић из "Уради заради" старт-апа.

До 10. јануара следеће године, организоваће три избора домаћих компанија.

"Кратак курс како пословати, шта значи проширити своју фирму, шта значи радити са инвеститорима, са којом врстом инвеститора, на који начин представити свој производ глобално", каже Јелена Јовановић, директорка Сектора за међународне економске односе ПКС.

"Два венчр кепитал фонда стоје иза нас, финансирамо све из сопствених средстава, акцелератор ће дакле бити финансиран приватно", истиче Вук Живковић, директор комапније "Истхаб елелси"

Конкурсе за нове идеје за Америчко тржиште организоваће тромесечно у Србији, а за пријављивање је обавезно да је прототип технолошки разрађен и примењен у пракси и да већ има неке резултате и клијенте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво