Стипендије за лакши живот школараца у Медвеђи

Средњошколци у Медвеђи, 63 њих, наредних десет месеци имаће стипендију по 6.000 динара месечно. Стипендира их Координационо тело за југ Србије, као део активности којима је циљ бољи живот свих грађана на југу Србије.

Будућност виде у Медвеђи и Катарина и Петра, ученице првог разреда Економске школе, и Иљире, која је матуранткиња. Све су одличне ученице и добиле су стипендије.

"Новац ће добро доћи и мени и мојим родитељима", каже Катарина Цицимиловић.

Добро ће доћи и Петри Лазић. "Моћи ћу да купим нешто за себе и за школу што ми је потребно", објашњава Петра.

Иљире Мурати, ученица четвртог разреда Економске школе, захвалила се свима који су заслужни за то што ће она и њени другари добити стипендије.

"Ја немам никаквих проблема, мени је добро овде", истиче Иљире.

Прошле године Координационо тело за југ Србије доделило је само десетак стипендија. Ове године од 80 средњошколаца колико их је конкурисало, 63 је добило стипендију.

"Надамо се да ће овај износ помоћи овој деци да имају могућности да своје школовање организују на начин како то желе и да је ова помоћ нешто што ће у наредном периоду бити стално и трудићемо се да што већи број деце добије ову стипендију", поручио је председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић.

Помоћ стиже и од општине.

"Ми смо на задњој седници већа донели одлуку да за свако новорођено дете буде 30.000 субвенција, цена уписа у наш вртић је можда најмања у Србији, само 2.000 динара, затим плаћамо превоз свим ђацима", каже председник Општине Медвеђа Небојша Арсић.

У средњшколском центру у Медвеђи наставу похађа 185 ученика, од чега двадесетак њих на албанском језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво