"Мост Врла симбол градитељских напора"

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић обишла је са шефом канцеларије Светске банке Стивеном Ндегвом деоницу Коридора 10 у Грделичкој клисури.

Зорана Михајловић и Стивен Ндегва, заједно са директором "Коридора Србије" Зораном Бабићем и председником општине Владичин Хан, обишли су завршену деоницу од 5,7 километара, од тунела "Манајле" до Владичиног Хана, за коју су радови финансирани из кредита Светске банке.

Ндегва је у изјави новинарима казао да је изградња те деонице од велике економске користи за локално становништво и то како за време изградње, тако и за будућност.

Честитао је Влади Србије што је у сарадњи са локалним становништвом постигла нешто кроз овај пројекат који је финансирала Светска банка и то на захтев локалног становништва, односно што је осветљен мост на овом потезу, који је, како каже, постао симбол овог краја Србије.

Михајловићева је казала да јој је драго што је директор Светске банке у обиласку деонице Коридора 10 посебно зато што је деоница од тунела "Манајле" до Владичиног Хана, која је финансирана из кредита Светске банке, гаранцијом Владе Србије успешно завршена.

"Оно што је још важније од партнерства које Србија има са Светском банком, које у сваком пројекту показује резултат, јесте партнерство са локалном заједницом - ми радимо заједно: Коридори, Влада Србије, локалне заједнице и Светска банка", навела је Михајловићева.

Истакла је да је то оно што даје резултате и подсетила да је на јужном краку из кредита Светске банке исфинансирано укупно 204 милиона евра пројеката, заједно са 52 милиона колико је издвојено за деоницу коју су данас обишли.

"Мост Врла је симбол Владичиног Хана, али и целе Србије - увек осветљен и показује велике градитељске напоре свих оних који су учествовали у овом пројекту од државног интереса", казала је Михајловић.

Пре обиласка деонице Коридора 10, одржан је састанак министарке и делегације Светске банке коју предводи Ндегва у кампу у Кржинцима, где је привремено измештен кабинет Министарства грађевинарства, соабраћаја и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво