Михајловић: Безбедност на првом месту

Министарка грађевине Зорана Михајловић очекује да јужни крак Коридора 10 буде готов у року, али напомиње да је безбедност најважнија. Док Коридори не буду рекли да је све безбедно, нећемо пустити ни метар пута, поручује министарка.

Од понедељка седиште Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је у Грделичкој клисури.

Министарка Зорана Михјаловић каже да је то веома значајно јер сада реалније могу да сагледају какви су проблеми на терену.

Напомиње да је већи део Грделице под асфалтом, али да постоје две-три критичне тачке.

"Ви видите да људи раде, не може више од тога. Просто неке ствари у природи не можете ни да победите", каже Михајловићева.

Највише посла има на Косини 2, на којој се ради дан и ноћ, а много посла има и око опремања тунела.

"Кад прођете Грделичком клисуром, заиста пролазите велелепним ауто-путем. Мост Џемин до је висине 62 метра и све је то већ готово, са свим заштитним оградама и са оградама од буке али постоје те две-три тачке где када дођете просто видите да без њих није могуће неки део Грделице пустити", нагласила је министарка.

Истиче да се ради 24 сата дневно и да је најважније да све буде безбедно.

"Дакле док Коридори не буду рекли да је све безбедно ми нећемо пустити ни метар пута. Мислим да је мање важно за било кога да ли је то за недељу или две или за четири недеље, важно је да имамо један велелепан, модеран и пре свега сигуран пут", напоменула је Михајловићева.

"Због градње ауто-пута трпе мештани"

Министарка је обишла насеље Грделица и захвалила мештанима што су издржали све оно што изградња ауто-пута носи са собом.

Са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и директором Коридора Србије Зораном Бабићем, обишла је реконструисану Улицу Боре Пешића у Грделици и навела да је, док се гради један ауто-пут, најтеже мештанима околних места.

"Ми радимо велике инфраструктурне пројекте, Коридор 10 који је од великог значаја не само за Србију, већ и за повезивање са околним земљама, али исто тако су нам важне све друге и регионалне улице и улице унутар малих места", рекла је Михајловићева обраћајући се окупљеним мештанима.

Према њеним речима, када се ради са градоначелником Лесковца онда се не може рећи "не", већ сваки његов захтев и жеља да се нешто уради, буде и учињено, јер је јако упоран.

Цветановић је истакао да је сарадња са Владом Србије била увек на високом нивоу и да су захваљујући тој сарадњи направљени спортски објекти и терени, али и инфраструктуру.

Истакао је да је са министарком Михајловић договорено да се раде два капитална пројекта - обилазница око Лесковца у вредности већој од 250 милиона динара и пут према Бојнику у вредности од 140 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво