Пасош Србије на 31. месту, без виза у 126 земаља

На ранг-листи пасоша, према броју земаља у које власник може да оде без виза, Србија је заузела 31. место у свету, јер њени грађани без визе могу да путују у 126 земаља, а у 43 визе добијају по уласку.

Виза је грађанима Србије потребна за улазак у 72 земље, показали су најновији подаци објављени на сајту passportindex.org који рангира 199 пасоша.

Најбољи пасош имају грађани Уједињених Арапских Емирата, који без визе могу да путују у 167 земаља, а друго место деле Немачка и Сингапур, са чијим пасошем може да се уђе у 166 земаља.

Пасоши Данске, Шведске, Финске, Луксембурга, Италије, Француске, Холандије, Шпаније, Норвешке, Јужне Кореје и САД налазе се на трећем месту и са њима може да се уђе у 165 земаља.

Од земаља у региону "најјачи" пасош има Словенија, која је на седмом месту и са којим може да се уђе у 161 земљу, а затим Хрватска, која дели 11. место са Монаком због 156 земаља у које њени грађани могу да уђу без визе.

Иза Србије су Македонија на 36, Црна Гора на 37. и БиХ на 40. месту.

На последњем месту се налази Авганистан, чији грађани могу да путују у 29 земаља.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво