Пашалић: Грађани се жале на еколошке проблеме али се плаше замерања

Заштитник грађана Зоран Пашалић изјавио је да му се грађани жале на проблеме из области екологије који трају више година и деценија, али да се плаше да се тиме не замере "моћним људима у својој средини".

"Бар једном месечно, један до два грађанина које лично примам, жали се на ову проблематику", рекао је Пашалић на конференцији о екологији "Подржимо грађане и грађанке".

Пашалић је објаснио да грађани обично воле да разговарају са њим лично и да му објасне да се плаше, јер еколошки проблеми долазе од појединаца и група које су повезане са локалним властима.

"Грађани се плаше да се тиме замерају моћним људима у својој средини. То су проблеми који трају више година, па и више деценија, попут депоније у Пријепољу", навео је он и додао да се исто односи и на ситуације у Лозници, Зајечару, Нишу и посебно у Земун пољу.

Пашалић није хтео да прецизира нити да пружи детаљније податке о тим угрожавањима екологије, објашњавајући да су поступци у току и да ће са свима изаћи у јавност кад се поступци заврше.

Заштитник грађана је рекао да се обраћао и истражним органима и да се чека њихова реакција.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Београду Андреа Орицио похвалио је Србију што је, по први пут, њен суд донео осуђујућу пресуду за загађење животне средине, а то се десило у Обреновцу.

Орицио је указао да изградња чврстог система за заштиту животне средине подразумева учешће свих – од институција до грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво