Почела реконструкција Карађорђеве улице, рок 425 дана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је "Танјугу" да је реконструкција Карађорђеве улице почела данас и да ће посао трајати 425 дана.

Весић је навео да ће бити реконструисана комплетна Карађорђева улица, од Бранковог моста до Београдске тврђаве, као и Савски кеј у истом потезу.

"Већ смо успели да уклонимо железничке шине, у средини ће бити трамвајски саобраћај...биће урађене нове траке за пролаз аутомобила, биће уређени тротоари, а савско шеталиште ће бити уређено од Београдске тврђаве до Бранковог моста, на исти начин на који је уређена Сава променада", појаснио је Весић.

Вредност посла је 712 милиона динара, а Весић каже да је сигуран да ће бити урађен на најбољи могући начин, те да ће грађани бити задовољни када комплетна реконструкција буде завршена.

"Реконструкцијом Карађорђеве улице ми настављамо реконструкцију Савамале", рекао је Весић и навео да је Београдска задруга обновљена, да се креће са реконструкцијом хотела "Бристол", те да ће бити реконструисана и Савска улица са Савским тргом.

Осим тога, додао је, до марта, априла следеће године биће завршена пасарела која повезује Калемегдан са Савским кејом.

"На тај начин реконструишемо читав тај крај, спуштамо Београд на реке и показујемо да доследно спроводимо нашу политику у којој грађане Београда и Београд приближавамо нашим рекама", додао је Весић.

Градски урбаниста Милутин Фолић је рекао да ће део од Бранковог моста до Бетон хале бити уређен у духу нове "хијерархије" у саобраћају.

Подсетивши да ће пешачку пасарелу од Калемегдана до Савског пристаништа красити скулптура, он је за Танјуг најавио да ће скулптуре бити постављене и на простору од Бранковог моста до Бетон хале.

"Један од предлога је да се на том простору постави једна велика скулптура познатог југословенског скулптора Душана Џамоње и још једна код постамента Бранковог моста", рекао је Фолић и додао да је жеља да се постављењем скулптура савремене уметности подигне квалитет јавног простора и Београђанима приближи уметност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи