Споразум о бесплатном превозу пацијената авионима "Ер Србије"

Министар здравља Златибор Лончар и извршни директор за односе са државним органима и организацијама "Ер Србије" Бранислав Маловић потписали су споразум о сарадњи којим је предвиђено да се српским држављанима, којима је за успешан наставак лечења неопходан одлазак у иностранство, обезбеди комплетна подршка српске националне авио-компаније.

Споразумом је, како се наводи у саопштењу, предвиђено и да се пацијентима обезбеди и бесплатан превоз на свим дестинацијама на којима "Ер Србија" лети.

На тај начин, нашим грађанима који о трошку државе буду упућивани у иностранство, а чије се лечење обољења, стања или повреда не може успешно лечити у Србији, обезбеђен је и додатни, брз и ефикасан транспорт до дестинације на којој ће бити настављено лечење.

Лончар је рекао да "држава Србија континуирано улаже напоре како би системски омогућила свим грађанима који не могу да се лече у нашој земљи да лекарску помоћ добију у иностранству".

"Кроз РФЗО и Буџетски фонд смо у претходне четири године упутили у иностранство више од 2.000 пацијената и за те намене издвојили више од 23 милиона евра. Пацијентима и њиховим породицама у сваком тренутку омогућена је финансијска, али и стручна и логистичка, односно најбоља могућа подршка лечењу у иностранству, уколико већ не могу да се лече у Србији", рекао је Лончар.

Министар зравља је навео да је "драгоцена помоћ друштвено одговорних компанија, попут 'Ер Србије', која је препознала значај брзог и ефикасног транспорта пацијената и омогућила да у сваком тренутку, поред већ обезбеђених модалитета транспорта, могу да рачунају и на њихову подршку у том смислу".

Маловић је изјавио да је компанија и до сада била друштвено одговорна и излазила у сусрет захтевима Министарства здравља, али и појединцима који су се обраћали компанији за такву врсту превоза.

Истакао је да ће "'Ер Србија' сваког пацијента кога упути Министарство здравља бесплатно превести, а потом му и пружити сву неопходну логистичку помоћ око транспорта".

"Желимо да помогнемо нашим држављанима да што пре буду превезени до земаља у којима ће наставити лечење. У том смислу, Споразумом смо дефинисали сва права и обавезе, као и процедуре које треба да омогуће да се превоз наших држављана на лечење реализује у најкраћем року", закључио је Маловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се