Српски орнитолози добили велико међународно признање

Друштву за заштиту и проучавање птица Србије прошле седмице у Лондону је додељена награда Марјан-Марш за 2018. годину за дугогодишњи рад на заштити птица.

Церемонија уручења награде одржана је 14. новембра у седишту Универзитета Кингс колеџ у Лондону током које је представник Друштва за заштиту и проучавање птица Србије Милан Ружић одржао предавање на тему илегалног страдања птица у Србији и на Балкану.

"Награда коју смо добили изузетно нам значи, јер показује да је наш рад препознат и вреднован у међународној јавности. Посебно годи када признање дође од једног од најпрестижнијих светских универзитета који је од оснивања до данас свету подарио велики број истакнутих научника, међу којима је и 12 добитника Нобелове награде", истиче Ружић.

У саопштењу Универзитета Кингс колеџ Лондон стоји да је Друштво за заштиту и проучавање птица Србије награђено Марјан-Марш лауреатом за 2018. годину за своје неуморне напоре да се заустави криволов и страдања птица у Србији и на Балкану, због чега су сусретали велики број опасности, укључујући физичке и вербалне нападе, као и претње смрћу, уз опструкцију и лошу сарадњу надлежних институција.

Кингс колеџ Лондон додељује награду Марјан-Марш у сарадњи са британском фондацијом Marsh Christian Trust.

Ова награда се додељује једном годишње појединцима и организацијама које дају изванредан допринос у подручјима где се преплићу људски сукоби и заштита природе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво