Шта Копаоник нуди током зиме и празника

Први снег је по традицији и ове године пао на Копаонику, а овог поподнева баш веје и ускоро би могао да одмени топове за вештачки снег на ски стазама. За нову сезону обновљено је више смештајних објеката а скијаше на најпопуларној зимској дестинацији чека и неколико нових жичара.

Забелеле су се падине Копаоника, али не од природног већ од вештачког снега. Већ два дана без престанка раде сви топови за прављење белог покривача.

Гости су фасцинирани планином, ваздухом и скијашким стазама.

Места на Копаонику у време новогодишњих празника и школског распуста више нема без обзира на цену која достиже дневно и до 170 евра по особи.

"Тренутно су веома актуелни термини у децембру. То је права прилика да се на Копаонику скија и одмора, а уједно и избегну велике гужве и најскупљи термини у јануару", каже Слађана Радић из "МК ризорт Копаоник".

На почетку сезоне "Скијалишта Србије" најављују попусте од 10 до 30 одсто.

"Од ове године, имаћемо дупли ски-лифт на Мариним водама који ће више од три пута повећати капацитет скијаша и растеретити скијалиште, јер тај део због гужви није био много посећен на стазама", каже Дарко Јовановић, заменик руководиоца Ски-центра на Копаонику.

И путари су кажу спремни за снег. На пункту Сребрнац, из правца Брзећа према Копаонику, петочлане екипе Крушевац пута са механизацијом дежурају од првог новембра и биће ту до краја зиме.

Званично, зимска туристичка сезона на Копаонику почиње 6. децембра, ски-опенингом, који ће се ове године одржати у два термина. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи