Студентске стипендије Задужбине Студеница из Сан Франциска

Задужбина српске дијаспоре Студеница из Сан Франциска и ове године доделила је око пет милиона динара за најбоље српске студенте.

На свечаности у сали Коларчевог Народног Универзитета, додељене су стипендије за 38 студената универзитета у Србији, у укупном износу од преко 60.000 долара, а годишња стипендија износи 110.000 динара, саопштила је Задужбина.

Од оснивања Задужбине Студеница 1993. године, стипендију је добило више од 2.000 студената, укључујући и око 300 стипендија за постдипломске студије на Харварду, Колумбији, Берклију, Станфорду, и другим престижним универзитетима у САД.

Задужбина стипендира студенте у Републици Српској и српске студенте у Хрватској, док је у плану да се стипендирање прошири и на целу БИХ, Црну Гору и Македонију, каже се у саопштењу.

"Нема важнијег улагања у будућност него у образовање младих генерација. Тај процес је исти као сејање пшенице у пролеће, које је неопходно за хлеб у лето и зиму. Наше уверење као оснивача Задужбине Студеница је било да је обнова и боља будућност српског народа могућа једино преко темељног и правилног образовања", рекао је Мирослав Мајкл Ђорђевић, председник Задужбине.

Задужбина Студеница доделила је и значајна бесповратна средства за образовне пројекте, пројекте цркве и различите друштвене и културне институције, издавање књига, хуманитарне и друге подухвате.

Задужбину су 1993. године у Сан Франциску основале породице Американаца српског порекла са основним циљем да подрже универзитетско образовање младих у најчвршћем уверењу да образовање има највећи значај за уздизање и развој српског народа, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво