Дух Немачке у Београду

Немачка је наш највећи спољнотрговински партнер. У првих шест месеци ове године из Немачке смо увезли највише и то за милијарду и 434 милиона евра. Истовремено, наш извоз у ту земљу вредео је близу милијарду евра. Ових дана у Београду, Немачка нам се занимљивим програмом представља као пожељна туристичка земља.

Грађани Србије Немачку сматрају обећаном земљом. Диве се снази њене привреде, највише поверења имају у немачку технику и најрадије возе немачке аутомобиле. Као туристичка земља им је мање позната.

"Моја топла препорука је да се, осим двораца Баварске и Берлина, обиђе и регија Шварцвалд. За оне космополитског духа ту је Хамбург, а Баварска има један препознатљиви шарм, комбинацију културе, уметности, природних лепота", каже Тијана Ђуричић из Туристичке организације Немачке.

Европљани на путовања годишње потроше 430 милијарди евра. Готово трећина тог новца оде из немачких новчаника. И у Србији су међу најбројнијим туристима, увек у првих десет.

Немци су несумњиво највећи европски путници. У свету им парирају још само Јапанци. Туристичко-културном манифестацијом као што је ова желе да нам поруче да, осим што воле да путују, воле да буду и добри домаћини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи