Град заменио селом, ужива у пензионерским данима

На падинама Јухора изнад Орашја, Љубомир Николић је направио свој мали рај. Окружен виноградима и шумом на имању удаљеном од села неколико километара, ужива у пензионерским данима.

Живот савременог Робинзона по стицању пољопривредне пензије сам је изабрао. На женином имању, које нико није обрађивао, прво је подигао виноград.

"Народ се мало опредељује за то у мојим годинама, кажу касно је за то. Никад није касно, као оно у певању. И ту поред винограда имам подрум који сам почео да оснивам, једну винарију. Планирам да то проширим. Имам ту мало сточарство, и дивље и питоме свиње, и овце, и мало кокошака, голубове, фазане. Ја сам такорећи од 365 дана 300 дана овде. Жена се у прво време мало љутила, па кад је видела да нема од те љутње ништа, она ми се придружила", каже Љубомир Николић из Орашја.

Љубомир је пронашао жељени мир, а живот организовао по својој вољи. Ових дана брине о новом вину, меље брашно, храни животиње.

"Овде је стварно леп ваздух, имам природну воду, струју сам спровео као што сте видели и сад имам све услове за живот", каже Николић.

Капија будућег етно-села коју је направио својим рукама, као и све остало на четири хектара, увек је широм отворена, а домаћин бескрајно добро расположен за дружење и здравицу.

"Боже и Божићу, ти знаш шта треба Љубомиру Николићу, знаш па даш. Даш здравље, а ја волим и молим: Дај Боже здравље, не само за мене, свима нама и нашој деци", каже Николић у здравици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи