Програм преквалификација за ИТ и за запослене

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу расписала je нови круг програма Преквалификација за ИТ и то за кандидате који су запослени.

За разлику од сличног круга који је ове године организовала Национална служба за запошљавање и која се односила на незапослене кандидате, овај круг преквалификација односи се само на запослене и то оне кандидате који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима.

У овом кругу биће примљено око 500 кандидата који ће проћи два круга селекције.

"У овом кругу преквалификација желимо да, поред учења стандардних програмских језика, омогућимо да будући полазници након завршетка програма добију одређено знање и шансу за унапређење своје каријере", напомиње Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Тијана Крсмановић, која је дипломирани машински инжењер, одлучила се да упише курс Преквалификације за ИТ јер није успевала да пронађе посао у струци.

"Сада радим на иновативним решењима и посао ми је веома динамичан и што је најважније омогућава ми да стичем стално нова знања из ове области. Драго ми је што сам се одличила на овај корак, који ми је отворио једну нову димензију учењу и приступу послу", рекла је Тијана Крсмановић, једна од полазница програма.

До сада је у програму преквалификација обучено 800 полазника. 

Програм се спроводи у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), а на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

Крајњи рок за пријаву кандидата на програм је 20. новембар 2018. године, а пријаве се могу поднети искључиво електронски преко сајта itobuke.rs.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво