Кина заинтересована за обуку пилота у Вршцу

Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг боравио је у посети Академији за обуку пилота у Вршцу. Након обиласка изјавио је да би убудуће и кинески пилоти могли да се обучавају у Вршцу.

Кинеском амбасадору пренетоване су све могућности академије у Вршцу, као јединственог комплекса у овом делу Европе где се пилоти обучавају још од 1954. године.

На 350 хектара смештени су аеродром са аеродромским контролним торњем, школа и модернизована флота од 20 ваздухоплова. Након свега што је видео, амбасадор Кине каже да су могућности за сарадњу извесне.

"Нисам знао да је овако модерна велика, на виском нивоу. Разменили смо мишљења о томе како да почнемо да сарађујемо у овој области", каже Ли Мангачнг. 

Предсраг Јовановић, директор Контроле летења каже да могу понудити кинеским партнерима квалитетну обуку уз прихватљиву цену.

"Кинески студенти би овде учили у једном пријатељском окружењу пошто су грађани кине овде увек добродошли", истакао је Јовановић.

Јовановић је додао и да су прогнозе да ће у наредних 20 година у свету недостајати 800.000 пилота, па би Академија у Вршцу могла да буде избор за школовање питомаца из читавог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво