Мондолони: Пословне заједнице су мотор наших односа

У Београду је у организацији Француско-српске привредне коморе свечано отворена Француска недеља, а амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони каже да је француско-српска пословна заједница мотор билатералних односа двеју земаља.

Фредерик Мондолони је захвалио Француско-српској привредној комори за сав труд на организовању Француске недеље, чија је овогодишња тема "Дигиталне успомене". 

"Доста смо радили ове године. У мају и јуну смо организовали велики регионални форум Француска-Балкан. Сада отварамо Француску недељу са традиционалним Божоле вином", рекао је Мондолони на отварању те манифестације која се одржава шесту годину за редом, а почела је свечаним дочеком младог француског вина Нови Божоле.

Председник Француско-српске привредне коморе Драгољуб Дамљановић рекао је да је ова година била најактивнија година од када је комора основана у Србији.

"Имали смо пуно активности и великог интересовања француских компанија за рад у Србији и такође српских компанија за ширење њиховог пословања у Француској. Ова година је била и година успомена. Цела ова прича биће крунусана доласком француског председника почетком децембра, први пут после 18 година", рекао је Дамљановић.

Директорка Француско-српске коморе Сања Иванић рекла је да је тема овогодишње Француске недеље "Дигиталне успомене" јер је, каже, намера била да се сједине две важне теме, дигитализација и обележавање 100 година од завршетека Првог светског рата.

Циљ Француске недеље, која ће трајати до 22. новембра, јесте промоција историсјких, културних и пословних веза између Француске и Србије.

Током Француске недеље биће организован едукативни камп за средњошколце и студенте Електротехничког факултета, Факултета организационих наука и Природно-математичког факултета, гастрономска радионица, биће одржана и пројекција филма "Капетан конан" који је подсетник на француско-српско пријатељство, као и Онлине сајам запошљавања.

Током наредних дана, на сајту Француске недеље омогућено је праћење Онлине сајма запошјавања, а Иванић наводи да је више од 17 компанија објавило огласе за око 80 радних места.

Позвала је студенте, незапослене и све који желе да граде каријеру да погледају понуду јер ће бити доста занимљвих прилика.

"Задовољни смо. Сваке године је манифестација масовнија. Имам утисак да се више прича о француским компанијама. Наш је циљ да промовише присуство француских компанија у Србији и све оно што раде за унапређење овог друштва", рекла је Иванић за Танјуг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво