Пропао први покушај продаје Норвешке куће

Иако је Норвешко друштво пре непуних недељу дана тврдило да је стопирана продаја Норвешке куће у Горњем Милановцу, јавна лицитација је јуче у Чачку ипак одржана. Није било заинтересованих купаца, али се испоставило и да се извршење спроводи не само због првобитно објављеног, већ због дуга који би могао достићи износ од чак 10 милиона динара.

Поред дуговања добављачу од три хиљаде евра испоставило се да има још 13 здружених предмета по тужбама некадашњих радника за минималне зараде, повреде на раду и отпремнине. Поравнања није било па је јавна продаја ипак одржана.

"Са ким закључивати поравнања, са несолвентним дужником!? Ми смо га чекали све ове године. Десет година чекамо намирење наших потраживања и она нису извршена", каже адвокат, заступник радника Нада Брковић.

Из Норвешког друштва тврде да је осим несразмере дугова и вредности имовине процењене на 66 милиона динара, проблем и што пре продаје нису исцрпљене све могућности наплате потраживања .

"Није јасно зашто се тих 7 милиона динара, односно део потраживања није наплатио пописом, проценом И продајом покретних ствари. Зашто се тај поступак прескочио", каже Александар Обрадовић, адвокат, заступник Норвешког друштва.

Са друге стране, из коморе јавних извршитеља наглашавају да је поступак покренут по старом закону и да неправилности није било.

"Како је рачун у блокади, како нема покретних ствари и како нема друге имовине извршног дужника то је било целисходно и једино могуће да се наплата потраживања повериоца изврши продајом непокретности", наводи Светлана Манић из Коморе јавних извршитеља.

Уколико не буде договора између дужника и поверилаца следећа продаја Норвешке куће биће одржана у року од 30 дана када ће почетна цена бити 30 одсто од процењене вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи