Уговор Телекома и СЕС-а, нови канали у Србији, БиХ и Црној Гори

"Телеком Србија" обезбедиће гледаоцима из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе приступ најновијем садржају који ће се емитовати са кључне орбиталне позиције од 23,5 степени источно компаније СЕС.

СЕС је данас објавио да је са компанијом "Телеком Србија", највећим телекомуникационим оператером у Србији, потписао вишегодишњи уговор који подразумева услугу више транспондера Астра сателита у сврху покретања најновије ДТХ (Direct-to-Home) платформе "Телекома", чије ће емитовање у све три земље почети истовремено, средином децембра.

"Телеком Србија" ће уз помоћ нове ДТХ платформе емитовати више од 150 канала, од којих ће и до 30 бити емитовано у ХД формату. Сви јавни ТВ канали у Србији такође ће бити доступни путем ове платформе, што ће гледаоцима омогућити комплетан избор садржаја доступног на тржишту. Додатни канали биће доступни у "Free-to-Air" понуди.

Гледаоци ће имати користи од нових технолошких побољшања и у својим домовима.

Компанија "Телеком Србија" је за ову услугу одабрала "сет-топ бокс" пријемнике са интегрисаним системом за декодирање сигнала, а за све оне који не поседују пријемну опрему, ова платформа ће бити доступна уз коришћење мале сателитске антене, величине 60 центиметара.

"Телеком Србија", партнер компаније СЕС још од 2011. године, пребацила је читав пакет канала на СЕС сателите на позицијама од 23,5 степени источно раније ове године, тиме обезбеђујући да садржај досегне до највећег могућег броја гледалаца.

Са те позиције, компанија СЕС пружа услугу за готово 2,9 милиона домова са ДТХ платформом у Европи.

"Земље бивше Југославије представљају тржиште динамичног раста и оне су у претходних неколико година чиниле фокус компаније СЕС. Веома смо задовољни што смо у прилици да на овај начин ојачамо наше партнерство са компанијом Телеком Србија", изјавио је Мартин Орнас Кубацки, потпредседник сектора продаје за подручје централне и источне Европе у компанији СЕС Видео.

Истакао је да је орбитална позиција од 23,5 степени источно компаније СЕС "најбрже растућа позиција на територији централне и источне Европе, као и на територији земаља Бенелукса, и самим тим представља позицију са које мноштво оператера широм Европе емитује свој садржај".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво