Календар Војске са дечјим цртежима

Представљен календар Министарства одбране за 2009. годину, који краси 13 најбољих дечјих цртежа изабраних у акцији "Нацртај цртеж - заплови војним бродом". Акција доприноси враћању угледа Војске, поручио министар Шутановац.

Министарство одбране и Војска Србије доделили су награде за тринаесторо деце, предшколаца и основаца који су победили на конкурсу "Нацртај цртеж - заплови војним бродом".

Деца су имала задатак да нацртају како замишљају војника будућности, а најбољи цртежи ушли су у календар "Војник будућности" за 2009. годину.

Награда за ауторе најбољих радова је пловидба војним бродом током које ће се деца дружити са морнарима и рониоцима. 

Министар одбране Драган Шутановац рекао је, на промоцији календара у Дому Војске, да је акција једна од најлепших манифестација коју спроводи Министарство одбране.

"Овај посао смо схватили толико озбиљно да мој син, који је такође цртао, није ушао ни у другонаграђене. Значи, није било протекције", рекао је Шутановац и истакао да акција  доприноси враћању угледа Војске Србије.

Ове године је стигло око 6.000 радова, а Министарство одбране и Војска Србије су осим 13 најбољих наградили још 50 девојчица и дечака.

Другопласирани су добили шоље са ознакама Војске, мајице и качкете. Посебне захвалнице за допринос акцији додељене су основним школама "Свети Сава" из Велике Плане и "10. октобар", као и дечјем вртићу "Мики" из Кикинде.

За награђене је припремљен специјални програм у коме су учествовали припадници Речне флотиле, Гарде, Специјалне бригаде, војни пилоти и студенти Војне академије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво