Ђорђевић: Подршка свим установима које брину о деци

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици и Установу за децу и младе "Сремчица" и поручио да брига о деци остаје један од приоритета Министарства.

Зоран Ђорђевић је поручио да ће Министарство наставити да предузима активности како би сва права детета у пуној мери била заштићена, наводи се у саопштењу.

"Обавеза Владе Србије је да свим малишанима створи једнаке могућности за срећно и безбрижно детињство", рекао је министар током обиласка, којем су присуствовали и државни секретар Ненад Нерић и помоћница министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић.

Ђорђевић је рекао да му је драго што види да се у Центру у Звечанској из дана у дан унапређују услови у којима деца одрастају.

"Министарство ће наставити да пружа подршку свим установама које брину о најмлађима, како би њиховим штићеницима омогућили боље услове живота. Брига и старање о деци морају бити на високом нивоу, јер желимо да им пружимо безбрижно детињство", рекао је Ђорђевић.

Након обиласка Центра у Звечанској, који има дугу традицију привременог збрињавања деце, свих узраста, министар је са својим сарадницима посетио и Установу за децу и младе "Сремчица", где је обишао радове на довођењу топловода до котларнице у кругу Дома које изводе Београдске електране.

"Задовољан сам како напредују радови на прикључењу на даљински систем грејања, односно на градску мрежу, као и на уређењу дворишта и асфалтирању свих стаза и игралишта у склопу ове установе, како смо и раније обећали, јер желимо да корисницима олакшамо кретање у кругу установе", истакао је Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво