РТС и МТС на заједничким пројектима

Протокол о сарадњи између РТС-а и "Телекома Србија", који предвиђа заједничку продукцију научног и серијског програма највишег квалитета, потписан је у просторијама Радио-телевизије Србије. Споразум су потписали генерални директор РТС-а Драган Бујошевић и генерални директор Телекома Србија Предраг Ћулибрк.

Нови садржаји неће бити емитовани само на нашим каналима, већ и у Телекомовим дистрибутивним мрежама.

Резултат заједничког рада гледаоцима ће бити доступан на ТВ екранима током 2019. године, када ће прва са емитовањем почети серија "Пет", једна од шест домаћих серија које ће бити реализоване у склопу овог партнерског подухвата. Остале серије ће се емитовати како на каналима Радио-телевизије Србије тако и у Телекомовим дистрибутивним мрежама.

Љубитељи науке имаће прилику да на новом каналу "РТС Наука" уживају у сатима новог и квалитетног научног, школског и образовног садржаја пре свега домаће продукције, али и у најбољем иностраном програму. Канал "РТС Наука" приближиће гледаоцима МТС ТВ-а свет науке, истраживања и живописних експеримената примењујући искуства и знања најбољих светских научних канала. 

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић каже да је овај протокол чекао три и по године и да зато мисли да једино што је нормално и природно јесте да РТС и МТС сарађују и да раде заједнички на пројектима.

"Пре свега, оно што нас интересује, то је садржај. Ми јесмо апсолутни лидер у производњи серијског програма, али ће се овом сарадњом са Телекомом сасвим сигурно још више учврстити", рекао је Бујошевић.

Генерални директор "Телекома Србија" Предраг Ћулибрк сматра да је РТС прави партнер и да се данас потписаним протоколом постављају темељи дугогодишње сарадње у продукцији домаћег премијум програма, серијског премијум програма, као и научног програма.

"Планирамо да их емитујемо на нашем новом каналу Суперстар, који од сутра почиње да се емитује и за који верујемо да ће наићи на позитивне реакције наших корисника. Истовремено, радује нас елан којим приступамо заједничком раду на новом научном каналу који ће, сигуран сам, бити нешто потпуно ново на нашем тржишту. Уколико успемо да реализујемо оно што планирамо, а уверен сам да хоћемо, и једна и друга кућа ће свакако остварити и свој комерцијални интерес кроз ову сарадњу", изјавио је генерални директор Телекома Србија. 

Нови канал Суперстар, на коме ће, поред осталог, бити емитоване и серије рађене у партнерству са Радио-телевизијом Србије, биће доступан корисницима МТС ТВ-а на каналу 103 од 15. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара