Свечана академија поводом 50 година ФПН-а

Факултет политичких наука у Београду прославио је педесети рођендан Свечаном академијом на Великој сцени Народног позоришта у Београду. Прослави су присуствовали представници научних и високошколских установа из Србије и иностранства, представници дипломатског кора – претежно бивши студенти овог факултета.

Више од 12.000 дипломираних студената за пола века постојања. Некадашњи студенти данас су истакнути новинари, дипломате, професори, политичари. Међу њима је и Милорад Додик.

"Несумњиво да ми је школовање на овом факултету омогућило да радим најодговорније послове у друштву, предузећима где сам радио и посебно сам поносан на профил и знање које сам стекао на овом факултету", рекао је Додик.

Од оснивања 1968. године до данас ФПН је једина државна установа која школује политикологе. Најтраженији смер већ дуго су међународни односи и дипломатија.

"Ми смо очували то основно језгро факултета, како су наши оснивачи утемељили дисциплине. Али, били смо отворени, чак веома отворени за све што је долазило од промена, и у политичкој науци и у свету и у другим друштвеним наукама то уграђивали", истакао је декан проф. др Драган Симић.

Професор др Веселин Кљајић наводи да без обзира на општу кризу, сматра да дипломе ФПН-а никада нису биле вредније и траженије – и то за сва четири смера.

"И то показује чињеница да су наши свршени студенти присутни свуда и да их је јако јако мало на тржишту незапослених", рекао је Кљајић. 

Поводом јубилеја објављена је и Монографија "Златни индекс Факултета политичких наука".

Бруцоши из 1968. године у књигу су преточили лична и друштвена сведочанства времена у ком су студирали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво