Искуства Италије за бољи здравствени систем Србије

Министри финансија и здравља, Синиша Мали и Златибор Лончар, бораве у дводневној посети италијанској покрајини Венето, а у оквиру првог дана имали су прилику да са италијанским колегама размене искуства и примере добре праксе, нарочито у погледу организације и функционисања здравственог система.

Искуства у здравству италијанске регије Венето примењива су у Србији и могу бити веома корисна, оцењено је након првог дана посете у Италији.

Министар Златибор Лончар је рекао да су током посете добили значајне информације о начину рада и организације здравственог система, посебно на плану информационих технологија у здравственом систему, увођењу електронског рецепта и смањивања листа чекања.

"Сигуран сам да нас у будућности чека много конкретнија сарадња која ће допринети успостављању још ефикаснијег и квалитетнијег здравственог система у Србији", истакао је Лончар.

Министар Синиша Мали је истакао да је развој и јачање здравственог система један од приоритета Владе. 

Италијанска регија Венето се у погледу доступности здравствених услуга, ефикасности здравствене неге и примене дијагностичких апарата и опреме, односно по квалитету и функционисању здравственог система, истиче не само у Италији, већ и у већем делу ЕУ, наводи у саопштењу Владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи