Преминуо новинар и публициста Боро Кривокапић

Новинар и публициста Боро Кривокапић преминуо је синоћ у Београду у 69. години живота. Колумниста "Побједе" и дугогодишњи новинар "НИН"-а остаће упамћен и по књигама "Питао сам Крлежу" и "Треба ли спалити Киша".

Новинарску каријеру почео је као студент Правног факултета а у време студентских демонстрација 1968. године био је члан редакције београдског "Студент"-а.

Пажњу шире југословенске јавности је привукао 1982. године када је објавио разговоре са књижевником Мирославом Крлежом. Те године је проглашен новинаром године у СФР Југославији у избору загребачког магазина "Старт".

Био је колумниста подгоричке "Побједе" а петнаест година је писао и за београдски "НИН".

Био је аутор емисије "Телескопија" на Телевизији Београд а написао је и више књига укључујући "Треба ли спалити Киша", "Питао сам Крлежу" и "Уморна левица".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво