"Век победника" – и војници и РТС на висини задатка

Од Титела до Пештерске висоравни, са земље и из ваздуха екипе РТС-a преносиле су велику војну вежбу "Век победника". Војници су показали спремност, а можемо поносно да кажемо – и екипе РТС-а.

Неколико недеља се припремало, 70 камера на десет локација, 200 запослених Радио-телевизије Србије било је на терену, али и у студију.

"Ово је најкомплекснија ствар у ових последњих десетак година колико сам ја на РТС-у по самој величини и сложености", истиче новинар и уредник Зоран Станојевић.

"Све треба повезати, десет локација, све људе, не сме ништа да испадне, све мора да функционише одлично. Технички део екипе се спремао подуже, неколико недеља", додаје Станојевић.

Новинарка Сања Драгићевић Бабић каже да је спремајући се за пренос вежбе доста читала.

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански напомиње да се толиким бројем камера – 70 и таквим начином преноса до сада није сусретао.

Много је пројеката у каријери редитеља Веселина Грозданића. Овај последњи, по много чему за њега је посебан.

Грозданић наглашава да је ово био један од најкомпликованијих преноса који је РТС икада радио.

Каже да се ишло симултано са 11 телевизијских система који прате цео вежбовни дан са преко 200 колега. "Најтеже за нас било што имамо десет различитих дестинација по Србији", додаје Грозданић.

Продуценткиња Снежана Родић Синђелић указује да сваки пут све сложенији.

"Као и у видео-игрицама, пређете један ниво па онда је следећи сложенији", наводи Родић Синђелићева.

..али имамо добре колеге сарађујемо одлично са нашом техником, са нашим новинарима, са колегама на терену,

Истиче да је овог пута био велики број сигнала који долазе са терена – све је то требало организовати, поставити праве људе на права места.

Колико је данашњи пренос био захтеван, доказ је и то што се може упоредити само са још једним – преносом Европског првенства у атлетици из Београдске арене.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво