Tрамвај број 1 – од Славије до Калемегдана преко Теразија

Београд ће наредних година поново добити трамвајску линију број један, која ће саобраћати од Славије до Калемегдана, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Горан Весић је подсетио да је током прошле године студија саобраћајних стручњака позитивно оценила оправданост потребе за увођењем поменуте линије.

"Током наредних година кренућемо у реализацију пројекта успостављања трамвајске линије од Славије до Калемегдана, где ће се она рачвати лево и десно. Линија ће ићи преко Трга републике, кроз Васину и преко Студентског трга, Узун Мирковом до Калемегдана", рекао је Весић гостујући на ТВ Студио Б, преноси Беоинфо.

Истакао је да ће се радови на реализацији тог пројекта одвијати постепено.

"Прво ће приликом реконструкција Васине улице и Студентског трга, које почињу следеће године, бити постављене шине које ће једним делом прелазити и преко Трга републике. Касније, када се буде радила реконструкција Теразија и Улице краља Милана, шине ће бити постављене и на том делу. Посебно сам задовољан чињеницом да ће центар града, односно Улица краља Милана, постати саобраћајница којом ће превасходно саобраћати трамваји. Ова улица ће на тај начин оживети јер ће имати више простора за шетњу или баште угоститељских објеката", рекао је Весић.

Говорећи о остацима зидина који су пронађени током реконструкције Трга републике, Весић је рекао да ће се следећег четвртка, када се заврше археолошка истраживања, знати да ли су у питању остаци Стамбол капије или Виртембершке капије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи