Весић: Следеће године трамвајем преко Моста на Ади

Постављење трамвајске пруге преко Моста на Ади требало би да буде завршено до 4. јуна следеће године, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и појаснио да ће на тај начин трамвајским саобраћајем бити повезани Баново брдо, односно Чукарица и Раковица са Новим Београдом.

Вредност радова је скоро две милијарде динара, а финансира их Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, рекао је Весић након обиласка радова.

Навео да је веома важно да се овај посао заврши у року јер од њега зависи и реализација других планираних пројеката.

"Завршетком радова на постављању трамвајске пруге преко Моста на Ади створиће се услови да од јуна следеће године почну радови на измештању Старог савског моста и изградњи новог и Мост на Ади ће бити скоро потпуно у функцији", рекао је Весић.

Да би био потпуно у функцији неопходно је да се, између осталог, заврше и приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла, рекао је Весић и подсетио да се тренутно изводе радови на измештању корита Топчидерске реке што је неопходно како би Булевар Патријарха Павла био проширен.

"Од следеће године ћемо радити и саме приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла тако да они који силазе са Моста на Ади и иду према Раковици више неће имати овај привремени силазак већ ће користити прави силазак који ће омогућити да се Раковица, а касније и Видиковац, споје са Мостом на Ади, односно са Новим Београдом", рекао је Весић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара