Весић: Следеће године трамвајем преко Моста на Ади

Постављење трамвајске пруге преко Моста на Ади требало би да буде завршено до 4. јуна следеће године, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и појаснио да ће на тај начин трамвајским саобраћајем бити повезани Баново брдо, односно Чукарица и Раковица са Новим Београдом.

Вредност радова је скоро две милијарде динара, а финансира их Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, рекао је Весић након обиласка радова.

Навео да је веома важно да се овај посао заврши у року јер од њега зависи и реализација других планираних пројеката.

"Завршетком радова на постављању трамвајске пруге преко Моста на Ади створиће се услови да од јуна следеће године почну радови на измештању Старог савског моста и изградњи новог и Мост на Ади ће бити скоро потпуно у функцији", рекао је Весић.

Да би био потпуно у функцији неопходно је да се, између осталог, заврше и приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла, рекао је Весић и подсетио да се тренутно изводе радови на измештању корита Топчидерске реке што је неопходно како би Булевар Патријарха Павла био проширен.

"Од следеће године ћемо радити и саме приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла тако да они који силазе са Моста на Ади и иду према Раковици више неће имати овај привремени силазак већ ће користити прави силазак који ће омогућити да се Раковица, а касније и Видиковац, споје са Мостом на Ади, односно са Новим Београдом", рекао је Весић.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 09. нов 2018, 09:27) - Jana [нерегистровани]

Super

Super, jedva cekam kad cemo moci da se provozamo novim sinama.

(четвртак, 08. нов 2018, 19:27) - Pele [нерегистровани]

Planeta

Svakako će zaista omogućiti da most preko Ade spoji Novi Beograd sa Čukaricom, i sa tim smanji gužve u gradu.

(четвртак, 08. нов 2018, 18:40) - Tami [нерегистровани]

Vlast

U Srbiji se radi i gradi!

(четвртак, 08. нов 2018, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

podrska

Drzava, vlast i sns uvek ispunjavaju ono obecano, ono sto su obecali i pre nego sto su stigli na vlast.. ispunjava se sve ono sto je potrebmo gradjanima velikog grada kao sto je Beograd.. radujemo se za sto vise ovakvih projakata

(четвртак, 08. нов 2018, 15:19) - Mima [нерегистровани]

Politika

Jos jedna lepa vest za sve gradjane Beograda.