Војводина атрактивна дестинација за немачке инвеститоре

Амбасадор Немачке Томас Шиб изјавио је да је Војводина атрактивна дестинација за немачке инвеститоре, те да ће помоћи да се тај тренд одржи и унапреди.

Шиб је после састанка са председником покрајинске владе Игором Мировићем рекао и да је Војводина симбол толеранције и мултиетничког живота, што, како је навео, потврђује немачка национална мањина која живи у покрајини.

Мировић и Шиб су разговарали о интензивирању сарадње Војводине и немачких савезних покрајина и резимирали досадашњу сарадњу.

"Желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо", рекао је Мировић.

Председник покрајинске владе је оценио да је последњих година знатно унапређена сарадња са немачким савезним покрајинама, а посебно са покрајином Баден Виртемберг, те да је важно у наредном периоду обновити, проширити и унапредити споразум АП Војводине са дистриктом Штутгарт.

Подсетивши да у Војводини послује 50 немачких компанија, председник Мировић рекао је да је значајно одржати ниво директних немачких инвестиција у покрајини.

"Покрајинска влада ће наставити да кроз промоцију потенцијала АП Војводине, као и кроз повезивање привредних комора, научних института и универзитета постојећу економску сарадњу унапреди", рекао је Мировић.

"Интезивирати сарадњу Новог Сада са немачким градовима"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и амбасадор Немачке разговарали су о сарадњи Новог Сада са градовима у Немачкој, посебно са побратимским Дортмундом и градом Улмом пре свега, а у оквиру Дунавске стратегије.

Немачки амбасадор оценио је да је најважније да се сарадња настави, али и да је треба интензивирати, у цему ће амбасада пружити подршку у оквиру својих могућности.

Шиб је честитао Новом Саду на престижној титули Европске престонице културе 2021, а Вучевић га је упознао с међусобном повезаношћу градова две земље кроз пројекте Европска престоница културе 2021 и Омладинска престоница Европе 2019.

Амбасадор Шиб, коме је ово прва званична посета Новом Саду, захвалио је на гостопримству и изразио спремност да се настави са неговањем постојећих веза као и успостављањем нових партнерстава и облика сарадње, те поручио да Србија у процесу евроинтеграција увек може рачунати на Немачку као на поузданог и поштеног партнера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво