Јубилеј ЕТФ-а

Електротехнички факултет у Београду прославио 60 година рада. ЕТФ је један од стубова науке и образовања у земљи, изјавио министар просвете Жарко Обрадовић.

"Студенти ЕТФ-а веома лако налазе запослење у Србији, али и често одлазе у иностранство и стечено знање уместо у својој земљи примењују негде другде", рекао је декан Миодраг Поповић на свечаности поводом 60. годишњице факултета.

Савремени програми рада ЕТФ-а омогућавају студентима стицање практичних знања и вештина, на основу којих свршени студенти веома лако долазе до посла.

"Електротехнички факултет један је од стубова науке и образовања у Србији и као такав веома важан за развој земље", рекао је министар просвете Жарко Обрадовић.

Обрадовић је оценио да треба посветити посебну пажњу питању задржавања кадрова у земљи по завршетку факултета.

"То ћемо постићи само ако будемо улагали у науку и образовање, али и у оно што чини основу њиховог рада у Србији након дипломирања. Кључни су инфраструктура, већа производња и отварање нових радних места", поручио је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи