Весић: Изградња гараже на Студентском тргу у марту

Кинеске компаније градиће четири подземне гараже у Београду, а заменик градоначленика Горан Весић најавио је да би изградња гараже на Студентском тргу могла да почне у марту.

Стручни тим Града Београда оценио је као позитивну понуду конзорцијума друштва "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd" и друштва "Transinfo Technology Co. Ltd." за пројектовање, финансирање, изградњу, управљање, одржавање и пренос четири подземне гараже на територији Београда.

Оцена је донета након анализе конкурсне документације у поступку доделе концесије. 

На основу закључака финансијских и правних саветника Града Београда понуда је оцењена као "прихватљива, благовремена, обавезујућа и важећа", како је и предвиђено конкурсном документацијом, саопштио је Беоинфо.

Понуда ће бити упућена Скупштини града Београда на разматрање, а ако се одборници сагласе, потписао би се уговор са понуђачем након чега би и започела реализација пројекта.

Заменик градоначелника Горан Весић истакао је да за изградњу гараже на Студентском тргу постоји грађевинска дозвола и одобрење за изградњу. 

"То значи да би изградња ове гараже са око 700 паркинг места могла да почне с првим пролећним данима у марту. Изградња гараже значи да почиње и уређење Студентског трга према пројекту Бориса Подреке, као и претварање Васине улице у пешачку зону и улицу културе", рекао је Весић.

Пројектују се гараже у Фрушкогорској на Косанчићевом венцу и на углу Влајковићеве и Косовске и требало би да изградња ове две гараже почне до краја 2019. године или најкасније с пролећем 2020. године, додао је Весић.

Каже да пројектовање гараже на Тргу републике почиње чим се заврши студија за метро, којом ће тачно бити утврђена траса метроа на овој локацији. 

"Паркинг сервис" је добио налог да почне с пројектовањем гаража у Скерлићевој улици иза Народне библиотеке и испод Београдског драмског позоришта и те две гараже градиће самостално, поручио је Весић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара