Општини Грачаница враћено 148 хектара друштвеног земљишта

Косовска Агенција за приватизацију вратила је општини Грачаница више од 148 хектара друштвеног земљишта, са укупно 19 објеката, саопштено је из општинске управе.

"Општина Грачаница је на законом прописан начин сада богатија нечим што има немерљиву вредност и за општину и за све наше грађане. Ово је велики успех који је дошао у првој години мог мандата и верујем да ће тим са којим радим наставити да успешно решава нагомилане проблем", рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Земљиште са објектима налази се у катастарским зонама села Радево, Сушица, Лепина, Преоце, Суви До, Бадовац, Доња Гуштерица, Лапље Село и Грачаница.

Општина Грачаница је 10. августа ове године Министарству администрације и локалне самоуправе поднела захтев за повраћај друштвеног земљишта, на територији општине Грачаница којим је управљала косовска Агенција за приватизацију.

Директор одељења општинског катастра Небојша Судимац казао је да је решење Владе Косова резултат одговора на укупно 24 скупштинских одлука општине Грачаница, поднетих за повраћај укупно 185 парцела.

"Решењем Владе Косова 09/69 одлучено је да се из поступка ликвидације некадашњих друштвених предузећа изизимају катастарске парцеле површине милион и 487, 214 метара квадратних са укупно 19 објеката. Од тих 19 објеката има оних који нису регистровани у катастарском систему. Наша служба ће у наредном периоду предузети све законом предвиђене процедуре за регистровање тих парцела", изјавио је Судимац општинској инфо служби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво