Комесаријат: Опасно ширење лажних вести о мигрантима

Последњи случај ширења лажних вести на друштвеним мрежама о наводном нападу групе миграната на 17-годишњу девојчицу у центру Београда, представља врхунац неодговорног понашања које може да има веома опасне последице, чак и трагичне, саопштио је Комесаријат за избеглице и миграције Србије.

Комесаријат, такође, пружа пуну подршку Министарству унутрашњих послова које је ову лажну вест одмах демантовало и најавило саслушања оних који такве лажи шире, додаје се у саопштењу.

"Ово није први случај ширења лажних вести на друштвеним мрежама о мигрантима који су у Србији. Друштвене мреже користе се као место неометаног излива мржње и ксенофобије према овим људима, а главно оружје су управо лажне вести - од тога да се мигрантима дели новац, по 10 евра дневно на руке, до тога да се потписују уговори којима се планира њихово трајно насељавање у Србији", кажу у Комесаријату.

У саопштању се такође, изражава захвалност свим медијима у Србији који пре преношења оваквих неистина проверавају информације и истиче да Комесаријат остаје отворен за сваку врсту сарадње у циљу благовременог и истинитог информисања јавности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи